platform

May 2019 archive

MAJLIS PENGANUREHAN Anugerah Ketua Pesuruhjaya Negeri (Rambu Pengakap Kanak-Kanak) Negeri Pulau Pinang Tahun 2019

Pada 5 Mei 2019, beberapa orang murid pengakap SKSD telah menerima anugerah Rambu Pengakap Kanak-kanak Negeri Pulau Pinang. Mereka telah ditauliahkan dalam Majlis Penganugerahan Anugeraj Ketua Pesuruhjaya Negeri. Tahniah kepada murid-murid dan guru yang terlibat. Turut hadir juga Guru Besar SK Sungai Dua.

Majlis Persaraan Guru Besar SKSD, Pn Zalila Bt Idris

Tarikh keramat bagi Pn Zalila bt Idris, 03 Mei 2019 telah telah melengkapkan perkhidmatan beliau sebagai Guru Besar di SK Sungai Dua. Hari ini merupakan hari terakhir beliau berada di arena dunia pendidikan. Beliau bersara sebagai seorang tenaga pendidikan dan juga sebagai seorang pemimpin yang disegani. Semoga dengan persaraan ini, beliau dapat memberi tumpuan sepenuhnya …

Continue reading

Newtonian Robotic Challenge 2019

Pada 30 April yang lain, pasukan Robotik Sekolah iaitu pasukan Worrior dan Scorpion telah menyertai pertandingan Robotik di USM sempena Hari Fizik USM. Tahniah, pasukan Worrior telah mendapat tempat ketiga.

Di kesempatan ini, warga SKSD mengucapkan selamat berpuasa kepada semua dengan harapan agar bulan ini dapat memberikan inspirasi untuk maju ke hadapan di dunia dan di akhirat kelak.